VERONIKA HARCSA

HARCSA / KESZÉG / MÁRKOS / BENKŐ / PÁNDI: KASSÁK

Details
Date:

April 24

Time:

19:00

Website:
Event Website
Venue

Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft.

Fő tér. 2.

Budapest, Hungary, 1033

A rendezvény a “10 éves az Esernyős” programsorozat része, így ingyenes, de regisztrációhoz kötött: https://forms.gle/QsCJrqp7ALk1k4ob6
Kizárólag a visszaigazolt regisztrációval rendelkezőket tudjuk beengedni!

Helyszín: Szindbád Rendezvényterem

Négy zenész és egy színművész vállalkozik arra, hogy Kassák Lajos válogatott verseit egy rendhagyó lemezen mutassa be. Zenéjük hűen követi a szabadverseiről ismert költő műveinek attitűdjét. A megzenésítések között találunk melodikus, dalszerűen szerkesztett struktúrákat, a verseket követő szabad improvizációkat és konceptuális, avant-garde dalokat.

A projekt különlegessége, hogy Keszég László színművész mellett minden zenész is szólaltat meg verset, ezzel a személyesség, a versek megélése kerül a középpontba.

Harcsa Veronika nem először zenésít meg verseket, 2011-es Lámpafény című albumán is szerepelt egy Kassák-feldolgozás, és a projekt ötletgazdájaként a versek zömét ő válogatta. Márkos Albert színházi és filmes zeneszerzőként is ismert, az esten számos megzenésítés hozzá fűződik. Pándi Balázs és Benkő Róbert a magyar free jazz meghatározó alakjai. A zenekar összeállítása eklektikus, az általuk megszólaltatott zene illik Kassák feszültséggel teli, ellentmondásos személyiségéhez és a versek sokszínűségéhez, a bennük rejlő érzelmességhez és keménységhez.