VERONIKA HARCSA

Fekete-Kovács Kornél: Different Aspects Of Silence || Harcsa Veronika, Dan Bárta, Robert Balzar Trio

Details
Date:

January 13

Time:

19:30 - 21:00

Website:
Event Website
Venue

Magyar Zene Háza

◖ Közreműködik: Harcsa Veronika, Dan Bárta és a Robert Balzar Trio ◗

Hangokkal lefesteni a csendet valahol olyan, mint tűzzel ábrázolni a vizet, eltáncolni a kövek mozdulatlanságát. Mégis erre vállalkozott Fekete-Kovács Kornél trombitaművész-zeneszerző a cseh Robert Balzar Trióval, illetve Harcsa Veronika és Dan Bárta énekművészekkel közös, A csend különböző aspektusai (Different Aspects of Silence) című produkció során. Fekete-Kovács Kornél két éve találkozott a Robert Balzar Trióval, akikkel azóta is rendszeresen együttműködik, majd a közös zenei gondolkodás a népszerű cseh jazzénekes, Dan Bárta és Harcsa Veronika közreműködésével vált teljessé.

A csend témáját körültapogató program zömét Fekete-Kovács Kornél jegyzi, aki érzi is ennek felelősségét: mint mondja, minden egyes eljátszott hang mögött ott sorakoznak mindazok a hangok, amelyek a csendben fellelhetőek voltak, így azonban megfosztattak a megszólalás lehetőségétől. A zene tehát determinál, ugyanakkor felszabadít, ez pedig a zenei koncepcióban is megnyilvánul: a megkomponált témák kollektív, irányított improvizációkkal váltakoznak, fenntartva a felszabadító erejű kötöttségek és a kötetlenség egyensúlyát. A lírai, elegáns és intim hangvételű szerzemények szövegeit Kornél olyan szerzőktől válogatta, mint William Blake vagy a szúfi filozófus és költő, Rúmi.

A dalok a hangszínbeli gazdagságáról is híres Harcsa Veronika, valamint a legjelentősebb cseh díjakat többször elnyert, szuggesztív színpadi jelenléttel bíró Dan Bárta hangján szólalnak meg.

=========================

???? Helyszín: Magyar Zene Háza, Koncertterem
???? Időpont: 2024. január 13. 19:30
BŐVEBBEN A PROGRAMRÓL:
https://zenehaza.hu/esemeny/fekete-kovacs-kornel-different-aspects-of-silence

Teltházas koncerteknél azt javasoljuk, hogy nézzetek körül hivatalos másodlagos jegyértékesítő partnerünk, a TicketSwap felületén. Itt korábban megvásárolt, mégis eladó sorba került jegyeket találhattok korrekt áron, teljes biztonsággal. A Facebookon sajnos gyakran bukkannak fel hamis profilok, amelyek nem létező jegyeket kínálnak az események beszélgetésében. Ezek helyett minden esetben válasszátok a TicketSwapot, ahonnan a vásárolt jegyetek biztosan megérkezik!

https://www.ticketswap.hu/location/magyar-zene-haza/169122

Látogassátok meg a Magyar Zene Háza honlapját az aktuális koncertekért és információkért!